Van wie is dit aapje?

Van wie is dit aapje Blijven Leren

In een goed functionerend team zet je samen de schouders eronder. Je draagt allemaal je steentje bij en je helpt elkaar om doelstellingen te behalen. Om dat samen voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om een teamcultuur te hebben waarin je verantwoordelijkheid neemt. Soms heeft een teamlid hulp nodig om de verantwoordelijkheid te nemen vanwege welke reden dan ook, het kan ook zo zijn dat je iemand aanspreekt op zijn/haar verantwoordelijkheid. Ik las het boek ‘Van wie is dit aapje?’, een vertaling van het schrijven van Todd Whitaker. De ondertitel is: ‘Bescherm je collega’s tegen verschoven verantwoordelijkheden, vermeden taken en snordrukkende teamleden’. In dit artikel vertel ik je over het boek.

Alleen ga je snel, samen kom je verder

Ik ben ervan overtuigd dat je alleen snel gaat, maar samen verder komt. Mijn valkuil is dat ik vanuit efficiëntie ‘zelf even snel een taak oppak’. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals een e-mail versturen namens mijn vakgroep. Het kunnen ook grotere dingen zijn, zoals het aanpassen van lessen. Als ik moe ben of stress voel, ben ik alsnog geneigd om zelf dingen op te pakken in plaats van om ze te verdelen met collega’s. Een beetje tegenstrijdig eigenlijk. Wel is het zo dat als we samen een taak oppakken, je verder komt omdat je met elkaar kan overleggen en zo van elkaar kunt leren. Het scheelt daarnaast veel mailwisselingen of korte gesprekjes over wat jij bedacht hebt, aangezien je het dan samen bedacht hebt.

Heb oog voor je eigen werkdruk

Ook is het verstandig voor je eigen werklast om samen taken uit te voeren of in elk geval niet andermans taken over te nemen. Hoe vaak is het mij niet overkomen dat ik volledige lesplanningen aan het herschrijven was, omdat ik het graag wilde ‘verbeteren’, terwijl dat niet mijn taak was. Of dat ik oplossingen aan het bedenken was voor problemen die niet van mij waren. Ik denk dat we allemaal wel eens zonder dat je het doorhebt in zulk gedrag terecht komen. Je voelt je verantwoordelijk voor alles en het resultaat is dat je altijd druk bezig bent, soms met werk van een ander. De ander hoeft geen verantwoordelijkheid te nemen. In het ergste geval, vindt de ander het zelfs vervelend dat jij werk overneemt.

De opbouw van het boek

Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken en is voornamelijk geschreven voor leidinggevenden. Zelf vind ik het interessant om te lezen, omdat ik geloof dat een teamcultuur door alle medewerkers wordt gecreëerd. Je kunt zelf ook verantwoordelijkheid nemen voor een cultuur waarin iedereen doet wat hij/zij zou moeten doen. De hoofdstukken zijn:

  • Welkom in de jungle (inleiding)
  • Het afschuiven van aapjes
  • Op welke schouders zit het aapje en waar zou het moeten zitten?
  • Benader iedereen op een positieve manier
  • Neem je beste medewerkers als uitgangspunt bij het nemen van beslissingen
  • Bescherm je goede medewerkers
  • Welke aapjes schuif jij af?

Wat je kunt leren van dit boek

In eerste instantie vond ik de tekst op de achterkant vrij heftig. Ik begrijp heel goed dat er medewerkers zijn die wellicht niet goed uit de verf komen of die hun verantwoordelijkheden afschuiven. Wel denk ik dat zulk gedrag ergens vandaan moet komen en dat je daar oog voor zou moeten hebben. Even twijfelde ik of dat aan bod kwam in dit boek, het kwam inderdaad aan bod. Zo worden er voorbeelden gegeven van ‘soorten aapjes’. Dat zijn soorten gedragingen die niet helpend zijn voor een productieve organisatie. Er worden handreikingen gegeven om daarmee om te gaan. Je vindt in dit boek ook veel voorbeelden die tot de verbeelding zullen spreken.

Ik heb geleerd dat ik vaak aapjes van anderen op mijn schouders heb, tegelijkertijd verschuif ik zelf ook aapjes. Vaak neem ik uit mijzelf aapjes van de ander over, terwijl ik de ander ook kan vragen wanneer iets af is. Zelf verschuif ik aapjes die ik net zo goed zelf kan houden, zoals een vraag die ik aan een manager stel die ik zelf ook kan beantwoorden. Daarnaast kijk ik een stuk minder gek op als iemand mij of een collega iets zelf laat uitzoeken of aan een ander laat navragen. Want waarom zou een ander jouw aapje moeten overnemen? Ik denk juist dat het goed is dat je iemand stimuleert om zelf verantwoordelijkheid te nemen en dat je zo nodig iemand helpt om dat te kunnen doen.

Wat mij verder aansprak is dat Todd schrijft dat je jezelf continu drie vragen zou moeten stellen. Dat zijn de volgende vragen:

  1. Waar zit het aapje?
  2. Waar zou het aapje moeten zitten?
  3. Hoe plaats ik het aapje terug op de juiste schouders?

Herken jij het verschuiven van aapjes of verantwoordelijkheden? Zie je dit vooral bij anderen of moet je eerlijk zeggen dat ook jij dat wel eens doet? Zou dit boek iets voor jou kunnen zijn?

Meer informatie

‘Van wie is dit aapje?’ helpt leidinggevenden en teamleden de cultuur in een organisatie zo te draaien, dat deze collega’s problemen en taken niet kunnen afschuiven op de hardwerkende collega’s. De focus ligt op het empoweren en beschermen van de loyale teamleden met verantwoordelijkheidsgevoel die het fundament vormen van elke organisatie. Je kunt het boek aanschaffen via Onderwijs Maak Je Samen. Het boek kost €20,95.

Word ook onderdeel van de Blijven Leren community!

Op sociale media praten we verder over onderwijs en delen we tips met elkaar. Word bijvoorbeeld lid van de besloten groep en volg Blijven Leren op Facebook en Instagram. Wil je meer dan dat? Bekijk hier meer informatie over mijn diensten en samenwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *