Hoe docenten zich voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Blijven Leren

Nog een paar weken en we mogen weer! Een nieuw schooljaar! Sommigen zijn zelfs al begonnen. Ik heb enorm genoten van een welverdiende vakantie. Toch begint het weer te kriebelen. Voor de zomer en ook nog even in de vakantie ben ik bezig geweest met het herschrijven van een vak. In september mag ik kijken hoe het aanslaat bij de studenten. In mijn nieuwe rol als blendit coach heb ik ook inspiratie opgedaan, ik heb er zin in om de ideeën te delen met collega’s.

Er komt zo in de aanloop naar de start van het schooljaar van alles voorbij op social media. Heerlijk vind ik het… Bekijken hoe collega’s zich klaarmaken voor het nieuwe schooljaar. Iedereen doet dat anders en daar kan ik enorm van genieten. Reden genoeg om onderwijscollega’s eens te vragen om een foto te delen waarin ze hun voorbereidingen laten zien. Met enthousiasme deel ik met jullie het resultaat! Veel leesplezier en laat me weten in de reacties hoe jij je voorbereid op het nieuwe schooljaar!

Waar het allemaal begon…

Deel jouw foto voor nieuw artikel

Vandaag meet ik met een werkveldprofessional van mijn docentstage van vorig jaar om een
samenwerking te bespreken voor leerjaar 3 sociaal maatschappelijke dienstverlening! Tof! Langzaam aan dus weer voorbereiden voor komend schooljaar. Hebben jullie er alweer zin in? Waaruit bestaan jouw voorbereidingen?

– Lokaal op orde maken?
– Nog even een goed boek lezen?
– Lekker genieten op vakantie?
– Wat afspraken voor school?
– Of wat heel anders…

Deel een foto met #blijvenleren met een kort begeleidend tekstje. Ik bundel ze en maak er een leuke verzameling van in een artikel!

Hoe leuk is dat? Weer nieuwe inspiratie zo voor de scholen weer beginnen! Je kunt de foto hieronder plaatsen, privé berichten of mailen naar shauna@blijvenleren.net

Juf Claire

Juf Claire is begonnen met het versieren van haar lokaal: “Bedankt voor de inspiratie! Ook ik heb gezellige plantjes op mijn raam gemaakt!” #krijtstift #cactus #plantjes #raamversiering #teachersofinstagram 

Ingeborg Dijkstra 

Ingeborg: “Ik bereid me voor op het nieuwe schooljaar door het boek van @miekehaverkort door te nemen. @duurz_pionieren #innovatie #onderwijs #vernieuwing”. Goed bezig Ingeborg!

Tara Kosmeijer

Tara gaat lekker lang op vakantie om goed uit te kunnen rusten en voor wat ontspanning.

 

Loes van Gemert 

Loes stemt via WhatsApp met collega’s af wie wat, wanneer doet!

Pim van Dam 

Pim: “Het hoofdstuk mbo is afgerond, op naar het hbo!” Gefeliciteerd en succes Pim!

Miss Bijnini

Miss Bijnini: “Voorbereidingen zijn vooral inspiratie opdoen door creatief bezig zijn door middel van lezen, haken en sporten. En Zanzibar bezoeken!” 

Iris 

Iris is naar de Action geweest voor een leuke accessoire in haar klaslokaal.
De kwaliteit is volgens haar om te huilen, maar het is absoluut leuk voor in de klas! #blijejuf

Judith Geers 

Judith: “En de voorbereidingen zijn weer begonnen. Na een dagje sjouwen en schuiven, was het vandaag vooral inruimen!”

Juf Marrit 

Marrit maakt zelf spelletjes in voorbereiding op het nieuwe schooljaar: “Zelf spelletjes maken is toch het allerleukste om te doen!” #onderwijsassistentinopleiding #spel #diy #knutselen

 

Mark Teunissen 

Mark: “M’n Blackboard-cursus zo leuk aan het maken dat ik gewoon jaloers ben op m’n studenten”. #autonomie #competentie #relatie #blended

 

Juf Willemijn 

Willemijn komt de dag wel door, ze zit helemaal in het verhaal. Nog even ontstressen voordat we weer mogen beginnen!

Juf Brein 

Juf Brein heeft ontzettend veel zin in het nieuwe schooljaar en kan niet wachten om weer van start te gaan met workshops! “Ik bereid mij hierop voor door veel te lezen over het fascinerende brein! In de vakantie heb je daar lekker de tijd voor. In het nieuwe schooljaar ga ik al deze opgedane kennis weer delen met leerlingen, docenten en ouders tijdens mijn workshops met Breindelijk. Juf Brein heeft er weer zin in en mijn roze breinkoffertje is weer gevuld met nieuwe kennis!”

MarJe VerBe

MarJe zit nog volop in de vakantie, maar is zichzelf aan het voorbereiden op een nieuwe baan: “Ik moet dit boek lezen voor een cursus”. Succes MarJe! Laat je ons weten hoe de cursus is geweest?

Juf Bianca 

Juf Bianca laat de kinderen experimenteren met deze materialen (in dit geval waren het leerkrachten, die een workshop volgden). Met goedkope materialen kun je alle kanten op! Maak foto’s van de gezichten van de kinderen en knip de ogen, monden en neuzen uit. Of print deze van mijn Pinterest-bord Goed(koop) Onderwijs.

Juf Inger

Juf Inger heeft haar lokaal opnieuw ingericht! Op haar Instagram staan nog meer foto’s. #nieuwschooljaar #welkom

Juf Anouk

Juf Anouk heeft alvast een super leuk cadeautje gekocht voor haar nieuwe groepie 8. Maar eerst nog lekker 1,5 week vakantie! #juf #groep8 #bovenbouw #meester

Summa Luchtvaart 

Bij Summa Luchtvaart is het lekker uitwaaien aan zee! #bereidjevoorophetschooljaar

Anouk Vesters

Anouk: “Ik bereid het nieuwe schooljaar voor door in de zomervakantie animatiewerk te doen in Tossa de Mar, Spanje! Kan geen genoeg krijgen van kinderen/jongeren!” #blijvenleren #estivant. Leuk Anouk! Wil je je verhaal eens met ons delen op Blijven Leren?

Hoe bereid jij je voor?

Iedereen heeft zijn/haar eigen manier om zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Deel jouw manier in de reacties! Ik wens je hierbij alvast een heel fijn schooljaar. Kom nog eens kijken op Blijven Leren voor nieuwe inspiratie. Laat je het me ook weten als je wilt bijdragen aan het platform?

Leuke websites

  • Juf Linda laat op haar website zien hoe je je kunt voorbereiden op een nieuw schooljaar
  • Ook Elise van “De Juffrouw zegt” heeft daar over geschreven
  • Ankie Cuijpers heeft op haar website op maar liefst 78 vragen antwoord gegeven ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar. De vragen komen van Sandra Verbruggen. Sandra stelt dat elke docent zichzelf die vragen zou moeten stellen aan het begin van het schooljaar.
  • Op Blijven Leren heb ik verschillende artikelen geschreven die je kunnen inspireren voor komend schooljaar. In het archief zet ik alles netjes op een rijtje. Bekijk de Facebookpagina voor inspiratie op het gebied voor werkvormen. Ik heb daar deze zomer 11 werkvormen gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *