Kim gooide haar leven om en werd ondernemer!

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om te blijven leren. Je hebt de term ‘een leven lang leren of leven lang ontwikkelen’ vast en zeker eens voorbij zien komen. In ieder werkveld doen zich ontwikkelingen voor, waar we op willen anticiperen. Op Blijven Leren deel ik inspirerende verhalen die daar uit voortvloeien. Er zijn namelijk tal van manieren om aandacht te besteden aan je professionalisering. In dit artikel deel ik het verhaal van Kim Buining. Ik ontmoette Kim in een online community met ondernemers. We raakten aan de praat omdat we allebei vloggen voor ons bedrijf. Kim helpt coaches en therapeuten om vol vertrouwen online zichtbaar te worden, zodat zij de mensen aantrekken die 100% bij hen passen. 

Hoi Kim, leuk dat je jouw verhaal wil delen op Blijven Leren. Zou je ons kunnen vertellen wie je bent en wat je doet in het dagelijks leven?

Super tof dat ik mijn verhaal mag delen! Ik ben Kim Buining en ik help coaches en therapeuten om vol vertrouwen online zichtbaar te worden zodat ze de mensen aantrekken die 100% bij ze passen. Zelf ben ik ook coach (Maatschappelijk Werkster) en weet ik hoe lastig het kan zijn om naar buiten te treden. Ik leer je hoe je vanuit je eigen kracht jezelf kunt laten zien en deel al de marketingkennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Sinds kort bied ik ook een training aan waarbij ik ondernemers leer om een Facebook community op te bouwen voor hun bedrijf. Ik ben echt verzot op het verbinden van mensen en hoop op deze manier de zorg te veranderen!

Op je website lees ik dat je eerder een totaal ander leven leidde. Wat zijn de grootste verschillen?

Dat klopt. Na een burn-out heb ik een grote carrière-switch gemaakt. Ik hield enorm veel van mijn werk maar de werkdruk en met name financiële druk van bovenaf zorgde voor ongekende stress. In mijn ogen draait het in de zorg om verbinding en gaat het erom dat je de juiste mensen aan het bed krijgt. Het is zo belangrijk dat je zorg of hulp krijgt van iemand waar jij een klik mee hebt. Als maatschappelijk werker was het mijn missie om de beste match te vinden en mensen het gevoel te geven dat ze er mochten zijn.

Toen ik eenmaal thuis kwam te zitten ben ik begonnen met bloggen. Ik wist eerst totaal niet wat ik aan het doen was; het was puur een uitlaatklep waar ik mijn liefde voor vintage kon delen. Binnen de kortste keren had ik de grootste vintage blog van Nederland! Toch mistte er iets… Online wist namelijk niemand dat ik thuis zat. Toen ik eerlijk en open mijn verhaal begon te delen kreeg ik zoveel respons van mensen die er steun in vonden, maar ook van professionals die graag anderen wilden helpen maar niet wisten hoe ze online mensen moesten bereiken. Ik kon toen niet anders dan anderen gaan helpen.

Doodeng vond ik het om ondernemer te worden, maar het is het beste wat ik ooit had kunnen doen! Ik kan nu anderen helpen, zowel de ondernemer die onzeker is en naar buiten wil treden als de ‘consument’ die iemand zoekt die ze kunnen vertrouwen.

Wat maakt dat je andere keuzes bent gaan maken?

De reden waarom ik ondernemer ben geworden is onder andere omdat ik op dat moment fyiek zo hard achteruit was gegaan, dat werken in de zorg geen optie meer was. Het UWV zei letterlijk: ‘Word maar ondernemer’. Man, wat vond ik dat eng. En dat gold ook voor mijn omgeving! Ik had immers meerdere diploma’s en een la vol met certificaten. Inmiddels snap ik heel goed waarom ze dat bij het UWV zeiden; ik ben iemand die onwijs slecht tegen onrecht kan en vastberaden is om mensen te laten zien dat het anders kan.

Als ondernemer heb ik de vrijheid om het juiste te doen en er echt te zijn voor mensen. Daarnaast kan ik nu werken wanneer en waar ik maar wil. Zo woon ik samen met mijn verloofde in Engeland en verhuizen we volgend jaar naar Amerika. The sky is the limit!

Wat heb jij nodig gehad om andere keuzes te kunnen maken? Ik kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk is om zomaar een andere koers te gaan varen (ook op werkgebied)?

Wat voor mij hielp was dat ik voor het blok werd gezet. Je weet wat je nu hebt en hoe die situatie in de toekomst zal zijn. Ga je daarvoor of kies je voor het onbekende? Ik heb er bewust voor gekozen om mijn hart te volgen. Ik wist dat ik doodongelukkig zou worden als ik weer voor een werkgever zou werken.

Hoe werk jij aan je persoonlijke ontwikkeling? Waarom werkt dat voor jou?

Sinds ik ondernemer ben is mijn persoonlijke ontwikkeling in een snelvaarttrein gekomen. Ik heb echt nog nooit zo veel tijd en geld geïnvesteerd in cursussen en trainingen. Nog nooit was ik zo vastberaden en committed om er vol voor te gaan. Het allermooiste van ondernemen is dat je jezelf tegenkomt. Jij bent de persoon die je elke dag mag motiveren, stimuleren en empoweren om er vol voor te gaan. Van de boekhouding tot aan het geven van mijn eerste webinar. Keer op keer ging ik uit mijn comfortzone. Het heeft mij enorm veel kracht en zelfvertrouwen gegeven. Het bange en onzekere meisje is er niet meer.

Ik raad echt elke ondernemer aan om te investeren in een coach of mentor. Kies iemand uit die leeft zoals jij wilt leven, die doet wat jij graag zou willen doen. Je gaat zoveel sneller als je om hulp vraagt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Welke tips heb jij voor de lezers van Blijven Leren als het gaat om aan je persoonlijke ontwikkeling werken?

Omring je met mensen die net zoveel in jouw droom geloven als dat jij doet. Hoe gek of idioot je idee ook is. Die mensen gaan je helpen om er vol voor te gaan. Ook op momenten dat je vastloopt.

Ik zie dat je verschillende groepen op Facebook beheert. Hoe dragen deze groepen en het beheren hiervan bij aan jouw ontwikkeling?

Dankzij mijn Facebook groepen weet ik wat er bij mijn klanten speelt, ontdek ik welke woorden ze gebruiken en kan ik gelijk met ze in contact komen zodat ik kan afstemmen of hetgeen wat ik bied wel is wat ze zoeken. Mijn community’s zijn echt goud waard. Ik ben enorm dankbaar voor alle leden. Mocht je coach of trainer zijn of willen worden, voel je vrij om lid te worden!

Wat zou je mijn lezers als laatste nog willen mee geven?

Je hebt altijd een keuze. Het is jouw leven. Doe wat voor jou goed voelt, ondanks wat anderen ervan vinden. Het leven is te kort om je in te houden

Kim heeft ervoor gekozen om haar leven volledig om te gooien. Wat werkt voor jou op het moment dat je vastloopt? Heb jij jezelf inderdaad omringd door mensen die in jou geloven en die je helpen om ervoor te gaan? Ben je bekend met Facebookgroepen? Zou de groep van Kim iets voor jou kunnen zijn?

Wil jij ook jouw verhaal delen op Blijven Leren? Neem contact op en doe een voorstel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *