Streven naar een ‘beter leven’ – Anonieme Blogger

Goede voornemens Blijven Leren

Ik weet dat je dit waarschijnlijk al heel vaak gehoord hebt, maar de vakantie is voorbij. Helaas! Dat betekent dat we weer naar school moeten. We hebben of krijgen weer ritme, we hebben waarschijnlijk alweer opdrachten die we moeten maken. We moeten weer vroeg ons bed uit. Vroeg uit bed vind ik het pijnlijkste aangezien ik echt geen ochtend mens ben. Elke ochtend word ik wakker met de gedachte dat ik de avond ervoor echt eerder naar bed had moeten gaan. Echter in de praktijk houd ik me hier nooit aan en word ik elke ochtend opnieuw wakker met die gedachte. Ik denk dat dit voor velen herkenbaar is!

Nieuw schooljaar = tijd voor goede voornemens

Het nieuwe schooljaar is dus weer begonnen. Voor mij mijn laatste jaar alweer en ik hoop dit jaar af te studeren. Het nieuwe jaar is voor mij een goed moment om slechte gewoontes de deur uit te gooien. Een moment om mezelf uit te dagen met nieuwe voornemens. Ik heb het niet zo met goede voornemens met oud en nieuw. Misschien wel omdat ik vooral bezig ben met schooljaren en niet met de overgang van december naar januari. Mijn goede voornemens beginnen altijd aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Dit jaar heb ik ook weer een hele lijst aan goede voornemens: Ik wil gezonder eten, ik wil meer sporten, beter plannen, eerder beginnen aan opdrachten. Ook wil ik minder werken waardoor ik meer tijd kan besteden aan familie en vrienden en ik wil meer tijd voor mezelf inplannen. Een hoop voornemens, maar ik moet gelijk bekennen dat het nakomen van deze goede voornemens een behoorlijke klus is.

Iedereen begaat dezelfde fout

Het voornemen om beter te plannen en om eerder te beginnen aan schoolopdrachten is helaas al op schooldag 1 gestrand. Het sporten is er nog niet van gekomen, omdat ik te veel werk. Gezond eten is ook niet gelukt aangezien ik met honger boodschappen ging doen. Ik kan je vertellen dat het – in ieder geval voor mij – niet goed is om met honger boodschappen te doen. Ik koop dan altijd op de een of andere manier toch iets ongezonds… Al met al is het me dus niet gelukt om aan de voornemens te voldoen. Ach ja, het idee was goed. De uitwerking alleen wat minder.

Goede voornemens hebben we denk ik allemaal. We zijn uiteindelijk bijna allemaal op zoek naar een ‘beter leven’ Ik heb opgezocht hoeveel mensen er goede voornemen hebben. Dat is 78 procent! Ook las ik dat 81 procent van de Nederlanders mét goede voornemens het denkt vol te houden terwijl uiteindelijk maar 1 op de 4 het écht volhoudt. Sterker nog, een heel aantal mensen was überhaupt vergeten dat ze voornemens hadden!

Augustus is beter dan januari

Uit onderzoek is gebleken dat januari de slechtste maand is voor goede voornemens. De maand augustus is de beste maand omdat mensen terugkomen van vakantie en weer moeten wennen aan, meestal, nieuwe routines. Hoe het komt dat we onze goede voornemens zo slecht vol kunnen houden, is voor mij nog wat onduidelijk. Als jullie het weten hoor ik dat graag! Laat het me dan weten in een reactie.

Ook ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met goede voornemens en of jullie ze hebben! Ik ga uiteindelijk maar gewoon verder met hoe ik al bezig was. Alhoewel… Ik moet wel echt gezonder eten, sporten, beter plannen en minder werken.

Op de hoogte blijven

Op Blijven Leren geef ik studenten graag een podium. Anonieme Bloggers zullen artikelen schrijven over wat zij zoal meemaken. Eerder schreef de ‘Anonieme Blogger’ al een artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *