Tijdens de studie de wereld over

Blijven Leren

Lieve lezers van Blijven Leren,

Allereerst zal ik mij even voorstellen! Ik ben Nikki, een studente E-commerce aan Tio in Utrecht. Nu hoor ik jullie denken, ‘E-commerce, wat is dat?!’ – die reactie is niet zo gek en hoor ik standaard nadat ik vertel wat ik studeer. E-commerce is namelijk een nieuwe richting en alleen te volgen op Tio. Maar wat is het precies? Eigenlijk heel simpel, een commerciële opleiding gericht op het internet! Ik leer dus in de schoolbanken hoe je een website hoog houdt in Google, waar mensen naar kijken op een website en ook vooral hoe je daar het best op kan inspelen.

Stage in Londen

Ik ben zelf erg enthousiast over mijn studie. Dit komt ook omdat ik deze studie erg interessant vind. Ik ben begonnen op het mbo waar ik Marketing & Communicatie gestudeerd heb. Dit is een super basis voor mijn huidige studie. Alleen die drie jaren op het ROC heb ik niet veel uitgevoerd, het was namelijk net iets onder mijn niveau waardoor dit ook niet meehielp in de motivatie. Wel is mij de kans gegeven stage te lopen in Londen voor een half jaar, waar ik het ROC heel dankbaar voor ben. De leraren hebben mij geholpen met het realiseren van een stage midden op Piccadilly Circus, hartje Londen. Super gaaf!

Londen is een geweldige stad, het heeft de leukste pubs, clubs, winkels, etc. Ik woonde in een studentenhuis met andere Nederlandse en Italiaanse studenten waardoor dit erg veel gezelligheid met zich mee bracht. Het was mijn eerste keer uit huis, dus dit was wel even wennen – maar zeker erg leuk.

Mijn stage in New York

Na mijn tijd in Londen had ik het inzicht gekregen dat ik wel vaker in het buitenland wilde zijn voor mijn studie. Toen ik mijn eerste schooldag had gehad bij Tio was ik ook overtuigd dat ik mijn stage wilde lopen in New York. Ik was een keer eerder in New York geweest en vanaf dat moment wilde ik daar zo graag een tijd wonen. Zo gezegd, zo gedaan. Na een jaar hard bikkelen voor mijn Propedeuse heb ik mijn stage gedaan in New York.

Dit was iets lastiger te realiseren, dan een stage in Londen. Ik had namelijk geen ervaring met een visum aanvragen en daarbij had ik geen ingangen bij de mooie grote bedrijven. Daarom heb ik ervoor gekozen om een bemiddelingsbureau in de handen te nemen. IO New York heeft voor mij een geweldige stage geregeld bij een Digital Marketing and Advertising bedrijf midden in SoHo. Ook hebben zij geholpen bij de gehele visum procedure. Dit hele proces heeft maar 8 weken geduurd en toen ik eindelijk alle papieren binnen had – was ik READY TO GO!

‘If you can make it there, you can make it anywhere’

Ik woonde aan de Upper West Side, naast Central Park in een studentenhotel met allemaal andere ‘young professionals’. Ik heb letterlijk 4 maanden in een droom geleefd. Mijn stage was leuk, de mensen die ik ontmoette waren leuk en de stad is, op z’n Amerikaans – AMAZING! Elke dag was een nieuw avontuur.

Student Rooms Abroad

Nu ik eenmaal terug ben en op mijzelf woon in Utrecht kwam het besef dat het ook verstandig is om hier een zakelijk netwerk op te bouwen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn tweede stage, waar ik net mee begonnen ben, te doen bij Student Rooms Abroad. Dit is een bedrijf dat studenten helpt met studentenaccommodaties wereldwijd. Ik heb zelf meegemaakt hoe lastig het is om een fijne en betrouwbare accommodatie te vinden in het buitenland, dus ik vind het erg leuk om studenten te helpen die in het zelfde schuitje zitten.

Wat de stages mij opgeleverd hebben

Het reizen heeft mij tot nu toe veel opgeleverd. Allereerst ben ik veel zelfstandiger geworden. Voordat ik ging reizen had ik bij alles mijn ouders hulp nodig, zo wist ik bijvoorbeeld niet hoe ik moest wassen/strijken en had ik elke week de discussie dat ik nu écht mijn kamer moest opruimen. Nu ik weet hoe het is om ver weg te zijn van mijn ouders, heb ik ook geleerd voor mijzelf te zorgen. Daarnaast is het ook heel goed geweest voor mijn ‘English Skills’! Ik was nooit zo’n held in Engels, maar wanneer je alleen in zo’n wereldstad bent en niemand Nederlands kan kom je erachter dat je toch best een aardig woordje Engels spreekt. Ook ben ik meer open geworden, iedereen verdient een eerlijke eerste kans en ik kan met iedereen wel overweg. Ik weet hoe het is om niemand te hebben en hoe dierbaar vriendinnen zijn, dus ik zal nooit iemand buitensluiten of afkraken.

Wat de toekomst mij brengt weet ik nog niet, misschien een master in het buitenland? Heb jij tips? Laat het hieronder weten!

Liefs van Nikki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *