Emily-Jane startte haar eigen blog om anderen te helpen

Emily-Jane

Emily-JaneEmily-Jane, onlangs afgestudeerd als Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener aan het mbo en blogger bij emisblog.nl. Rijk aan ideeën, ondernemendheid en vooral ook lef! Al een lange tijd volgde ze bloggers en begon het bij haar ook te kriebelen. En toen? Toen is ze gewoon begonnen.
Dat is ook meteen haar grootste tip aan anderen: heb je een idee en ook de middelen?
Gewoon
doen!
 

Op blijvenleren.net deel ik graag welke mooie initiatieven er worden genomen om bezig te zijn met je ontwikkeling. Leren doe je niet alleen uit boeken, dat doe je ook als je bezig bent met je grootste hobby of je langste passie. Vandaag een gaaf voorbeeld van een student die online haar uitdaging en uitlaapklep heeft gevonden.

Vertel eens… Vanwaar emisblog.nl?               

Het begon met het lezen van blogs van anderen, dat vind ik zo leuk om te doen. Ik lees van alles, want mensen schrijven soms zo leuk. Toen dacht ik: ‘Waarom ga ik zelf niet lekker schrijven?’ Vroeger heb ik namelijk ook veel geschreven.

Ik wil graag anderen helpen. Iedereen maakt wel eens een periode door die even niet zo lekker gaat, het kan dan fijn zijn om herkenning te vinden in het verhaal van een ander. Ook is het voor mij een uitlaatklep. Mijn blog kan je zien als een soort psychologisch weekboek. Lezers vinden er wat op dat moment bij mij speelt en waar mijn interesse naar uit gaat. Ik schrijf er over thema’s die aansluiten bij doelen die ik wil nastreven voor die week. Dan vertel ik mijn bevindingen en gedachten. Ook geef ik anderen informatie waar ik zelf mee verder kan en de lezer mogelijk ook.

Om welke reden doe je dat graag online?

Internet is zo toegankelijk voor iedereen. Iedereen kan het lezen en voor zichzelf bedenken: ‘Oh wat leuk, wat knap, wat vervelend of ik herken dit’. Zo bereik je zoveel meer mensen. Daarnaast vind ik dat m’n masker afgaat doordat ik mij ook via het internet mij kwetsbaar opstel. Ik denk dat het goed is om dat masker af te zetten, want ik word niet gelukkig als ik mijzelf daarachter zou verstoppen. Anderen mogen weten wie ik ben en ook dat dit is zoals mensen zijn. Zoals ik net zei, iedereen heeft een periode waarin je je niet goed voelt. Het is mooi als je dat durft te tonen.

Hoe begin je?

Ik had niet zoveel nodig, alleen een website en een onderwerp. Iemand kon mij helpen met het bouwen van een website en al gauw leerde ik daar zelf mee te werken. Onderwerpen had ik ook snel genoeg. Je moet het gewoon doen. Als je het wilt, dan komt het wel.

Op welke manier schrijf je artikelen?

Ik deel vanuit eigen ervaringen, dus ik begin altijd met een ik-positie. Vervolgens ga ik naar de lezer toe, bijvoorbeeld: ‘Als jij dit of dat herkent, zou het kunnen dat…’. Deze onderdelen wissel ik vaak af met feitelijke zaken tussendoor, zo kan ik onderbouwen wat ik geschreven heb. Het geeft ook meer diepgang. Ik vind dat persoonlijke meningen en ervaringen te weinig aan onderbouwing bieden. Daarnaast vind ik het ook altijd belangrijk om te vermelden dat dit mijn bevindingen zijn en dat het niet bij iedereen zo hoeft te zijn.

Wat ging er door je heen toen je eerste artikel online stond?

De eerste keer zat ik hier in Utrecht in LUC, een leuk koffietentje naast Hoog Catharijne. Ik had een artikel geschreven en ik dacht: ‘Het is goed zo, plaatsen maar!’ Het was een heel mooi moment want het was exact 15:00. Direct heb ik het artikel geplaatst, want ik wilde een mooi tijdstip. Daarna heb ik het artikel gelijk gedeeld op Facebook. Ik voelde me echt super tof toen, ik dacht: ‘Eindelijk!’

Goede reacties?

Nog steeds krijg ik reacties in de trant van: ‘Wat schrijf je leuk en waarom schrijf je nu niet meer?’ Dat vind ik leuk om te horen! Het is toch een soort van bevestiging. Een bevestiging van dat ik ergens goed in ben.

Welk artikel vond je het leukste om te schrijven?

Ik heb enorm gelachen tijdens het schrijven van een artikel over mijn slechte gewoontes. Het zijn bijna allemaal persoonlijke voorbeelden, dus ik liet echt mijn kwetsbaarheid zien. Ook heb ik er een oplossing aan gekoppeld, dus ik kon er meteen van leren. Het voelde voor mij echt als omdenken, want het begon met frustraties ventileren.

Wat geef je anderen graag mee?

Doe vooral wat je zelf wilt! Je gevoel, je intuïtie en je interesse zijn van jou en daar ben je authentiek in. Ga je niet achter een masker verschuilen want dat houd je niet vol.

Daarnaast gaan er artikelen zijn waarvan je later denkt: ‘Waarom?’ Laat dat voor wat het is. Op dat moment waren die artikelen mooi, goed en perfect. Nu misschien niet, maar dat is het proces dat je doormaakt als blogger. Een proces dat ik heel mooi vind, het geeft namelijk aan dat je blijft ontwikkelen en experimenteren.

Voor meer informatie over de blog van Emily-Jane kan je naar haar website gaan. Emily-Jane deelt in haar blog haar passie en ervaringen over spiritualiteit, eten als pescotariër, zelfbewustwording, hoogsensitief zijn en beauty.

Ook jouw verhaal op Blijven Leren?
Neem contact op via het contactformulier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *