Vind en deel samenvattingen op Knoowy

Blijven_Leren_Knoowy

Illustratie gemaakt door Paperclear.nl 

Volgens Kevin zijn er twee soorten studenten: De ijverige student die altijd alles netjes bijhoudt en op tijd begint aan zijn huiswerk, en de student die tot het laatste moment wacht met het maken van een huiswerkopdracht of met het leren voor een tentamen. Knoowy is ontwikkeld om beide studenten bij elkaar te brengen. Op het online platform Knoowy kunnen studenten elkaars samenvattingen kopen én kunnen studenten andere studenten bijles geven of scriptiehulp aanbieden. Hoe zit dat precies? Kevin legt het ons uit.

Wat is Knoowy?

Knoowy is in 2013 gestart als een platform waar studenten samenvattingen kunnen kopen en verkopen. Het idee is simpel: studenten maken zelf regelmatig waardevolle documenten, zoals samenvattingen van studieboeken, collegeaantekeningen en uitgewerkte opdrachten. Het is zonde dat ze deze documenten voor zichzelf houden. Met Knoowy geven studenten hun studiedocumenten een tweede leven. Ze delen hun werk met anderen en krijgen er ook  voor betaald.

Hoe werkt dat? Je uploadt je documenten en geeft ieder document een uitgebreide titel en omschrijving. Tevens geef je aan hoeveel pagina’s bezoekers gratis mogen inzien en bepaal je zelf de verkoopprijs van het document. Vanaf dat moment staat jouw document op de website en gaan andere studenten jouw documenten bekijken. Wanneer iemand een document downloadt, krijgt de verkoper betaald. Doordat studenten beloond worden voor het delen van hun werk, wordt men gestimuleerd om nieuwe documenten te uploaden.

Bijles en scriptiehulp geven

Vorig jaar heeft Knoowy het nieuwe concept Studiehulpgeïntroduceerd. Studiehulp biedt studenten de kans om tutor te worden en diensten toe te voegen aan het platform. Dit zijn diensten zoals het geven van bijles en het controleren van scripties of verslagen. Studenten die hulp nodig hebben kunnen met de tutor contact opnemen en afspraken maken. Tevens kunnen studenten een oproep plaatsen voor hulp, zodat zij door tutoren zelf worden gecontacteerd.

Meer informatie

Heb je zelf nog samenvattingen liggen of ben je een student die graag bijles aanbiedt? Neem eens een kijkje op Knoowy. Het uploaden van samenvattingen en diensten is  eenvoudig en kost niks weinig tijd.

Wil je meer studentartikelen lezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *