Mijn zomer bullet journal

bullet journal blijven leren

Op Blijven Leren geef ik geregeld gastloggers een podium. In dit blog deelt Benthe over haar bullet journal. Een creatieve manier om bezig te zijn met wat je leuk vindt en om je planning op orde te houden! Veel leesplezier!

Benthe: Sinds ik een nieuw Instagram account aan mijn bullet journal heb gewijd krijg ik superveel vragen over deze hobby. In dit artikel vertel ik jullie er graag meer over! Voor veel van jullie is het nu zomervakantie. Een uitgelezen kans om tijd vrij te maken voor dingen waar je gedurende het collegejaar geen tijd voor hebt. In deze blogpost lees je wat een bullet journal is en welke tools ik gebruik voor deze hobby. Ook beschrijf ik wat voor pagina’s ik tot nu toe gemaakt heb en geef ik inspiratie voor een aantal ‘weekly’ en ‘monthly’ spreads. Kijken jullie mee?

Wat is een bullet journal?

Bullet journal

Het idee van een bullet journal is dat je al je losse lijstjes en planningen verwerkt in één georganiseerd systeem; in je bullet journal. Handiger dan een ‘normale’ agenda, omdat je je journal precies kunt inrichten zoals jij wil. Heb je dus een extra lange to-do lijst deze week? Dan kun je er alle ruimte voor nemen. Heb je voor een andere week een motiverende quote nodig om je geconcentreerd te houden? Dan kun je dit precies aanpassen aan jouw behoeften. De opties zijn eindeloos!

Een bullet journal dankt de naam aan het werken met de zogeheten bullets. Voor alles is er een bullet: een punt voor een to do, een kruis voor een afgewerkte to do, een cirkel voor een event, een streepje voor een notitie en ga zo maar door. Vandaar de naam ‘bullet journal’.

Mijn bullet journaling tools

Bullet journal

Als je wil beginnen met bullet journalen, kun je het qua materialen zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt aan de slag met een schriftje dat je nog hebt liggen en gekleurde potloden en stiften van de Action, maar je kunt ook een klein beetje investeren. Op het moment gebruik ik deze spullen voor het uitoefenen van mijn hobby:

 1. Bullet Journal van Leuchtturm1970. €20,95 – Appelboom
 2. Stabilo Boss Original Pastel stiften. €12,50 – Bol.com
 3. Fineliners van Staedtler. €12,25 voor 4 verschillende diktes – Bol.com. Ik heb eigenlijk alleen de 0.3 en verder nog een iets dikkere variant die ik bij de Action heb gekocht.
 4. Gekleurde fineliners van de Hema. €2,00 voor een 12-pak – Hema
 5. Potloden van de action
 6. Pastel dual brushpennen van Tombow. €26,81 – Bol.com

Bullet journaling setup

Bullet journal

Op dit moment heb ik zes statische pagina’s die ik regelmatig invul en bijwerk. Daarnaast maak ik altijd een overzicht voor de nieuwe maand en voor de nieuwe week. Dit overzicht hou ik dan bij zoals ik mijn agenda zou bijhouden.

Voor de zomervakantie kan je bijvoorbeeld een pagina vullen met dingen die je nog moet regelen voor je vakantie, of juist met mooie herinneringen aan je vakantie. Je kunt er zelfs een dagboek in bijhouden. Een ander idee is mooie doelen die je in deze zomer wil bereiken. Misschien wil je de tijd gebruiken om je kamer te restylen of wil je graag georganiseerd het volgende collegejaar in. Daar kan je een lijstje voor opstellen.

Maandoverzicht

Ik maak elke maand een overzicht voor die maand met daarin:

 • plannen (anders dan werk)
 • verjaardagen die ik niet mag vergeten
 • blog bezoekers tracker
 • blog doelen voor de maand
 • ideeën voor blog posts
 • habit tracker

Benieuwd naar de thema’s die ik voor mijn laatste monthly spreads heb gebruikt? Je vindt hier foto’s van mijn overzicht van mei en juni.

Weekoverzicht

Bullet journal

In mijn weekoverzicht schrijf ik per dag op:

 • welke afspraken heb (behalve werkafspraken, daar heb ik een digitale agenda voor)
 • per dag een to-do list
 • leuke dingen die ik heb meegemaakt

Een tijdje geleden heb ik een artikel gewijd aan al mijn weekly spreads, voor nog meer inspiratie.

TV-Series tracker

Bullet journal

Netflix, wie houdt er niet van? Ik hou in mijn TV-series tracker netjes bij welke afleveringen ik al gezien heb van de series die ik volg. Natuurlijk houdt Netflix dat ook voor je bij, maar ik vind het wel leuk om daar zelf ook een overzicht van te maken. En ook handig: laatst ben ik van Netflix account geswitcht en kon ik dus in mijn bullet journal opzoeken bij welke seizoenen en afleveringen ik gebleven was.

Monthly favourites

Dit is eigenlijk gewoon een lege pagina waarop ik dingen krabbel die in me opkomen en die ik leuk vind in die maand. Dit kan zijn: het lekkere weer, bepaalde bloemen die bloeien in het park, of leuke gebeurtenissen.

My moods

Bullet journal

Iedereen heeft z’n ups en downs. Op Pinterest had ik voorbeelden gezien van mensen die hun moods per dag bijhouden. Dit leek mij ook wel handig, gewoon om een goed beeld te krijgen van hoe het nou gaat . Tot nu toe ben ik erg tevreden over dit jaar !

Movies to watch & books to read

Bullet journal

Nog zo’n handig lijstje: alle boeken die je nog wilt lezen (ook vet handig voor je zomervakantie) en films die je nog wil zien. Ik zie vaak toffe trailers, maar ben dan 3 dagen later alweer vergeten hoe die film ook alweer heette. Daarom schrijf ik die films op in mijn bullet journal, zodat ik het niet vergeet.

Ik word helemaal vrolijk als ik naar de foto’s van mijn bullet journal kijk, het is heerlijk rustgevend om te doen en het geeft een fijn overzicht! Wat denk jij, is het iets waar je deze zomer aan gaat beginnen? Of ben je toevallig al aan het journalen geslagen? Ik ben heel benieuwd.

Meer informatie over Benthe

Deze blog is geschreven door Benthe Bemelman. “Hoi! Ik ben Benthe en ik blog op Lifejunkie over mijn dagelijkse struggles als young professional. Ook geef ik tips over personal branding & social media en schrijf ik af en toe over mijn bullet journal”. Blijf op de hoogte van haar artikelen door Benthe te volgen op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *