Je eigen pad kiezen, waar te beginnen?

Eigen pad Blijven Leren

Illustratie gemaakt door Paperclear.nl

Geschreven door Marian Blaauwgeers van Gelukkige Student. Het is haar missie om duizenden studenten met meer zelfvertrouwen en minder stress door hun studententijd te laten gaan. En wat ze hen leert is niet alleen goed voor de studententijd, het zal ze anders leren denken en daar hebben ze de rest van hun leven profijt van. Kom met haar in contact via Instagram. Of kijk voor meer informatie op: www.gelukkigestudent.nl. 

Life is choice. All day, every day. Who we talk to, where we sit, what we say, how we say it. And our lives become defined by our choices. It’s as simple and as complex as that. And as powerful. – Louise Penny

Ik weet dat ik na de middelbare school compleet vastliep in de keuze voor de juiste studie. Ik dacht altijd dat ik juf wilde worden. Ergens twijfelde ik wel over die keuze, waardoor ik die keuze ook niet durfde te maken. Ik ging naar een studiekeuzecoach die me hielp de beslissing te maken. “Nee, jij moet niet voor de klas. Na een paar jaar is voor jou de uitdaging eruit”. Oké wat moet het dan zijn? “Commerciële Economie” zei ze. Ik ging naar een meeloopdag en het gaf voor mij de doorslag. Deze studie ga ik doen; hij is lekker breed dan kan ik alle kanten nog op. Zo, dat hebben we dan maar lekker gehad, het studeren kon beginnen.

De studie heeft me veel opgeleverd, maar heel doelbewust was ik nog niet bezig in die fase. Tuurlijk vond ik sommige dingen leuker dan andere, maar ik was vooral bezig om te zorgen dat ik mijn punten binnenhaalde. Dat de projecten goed afgerond werden en dat ik het goed deed. Mijn ouders hadden immers ervoor gezorgd dat ik kon studeren dus dat wilde ik wel benutten.

Everyday choices

Jij zit nu midden in de studie. Die keuze: die heb je allang gemaakt en nu ben je, net als ik toen, druk bezig met punten halen, tentamens maken en projecten afmaken. Tel daar alle sociale activiteiten van studeren bij op en jouw dag zit waarschijnlijk helemaal vol! Hoe haal je nou het meeste plezier uit jouw studieperiode?

Elke dag maken we kleine keuzes die vorm geven aan alles wat nu gebeurt, maar ook in de toekomst. En wat ik wil is dat je nu en ook in de toekomst een gelukkig leven leidt. En zoals met alle grote dingen begint het klein.

Daarom wil ik dat je bewust de keuze maakt om dagelijks even een moment voor jou in te lassen. Dit kan gemakkelijk in de vorm van een drankje of hapje waar je heel veel van houdt. En ik bedoel niet iets wat je wel prima vindt maar echt wat ook je kleine teen lekker vindt.

You choose!

Dus de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat maak je een bewuste keuze voor iets wat je echt super lekker vindt. Frambozen, chocola, cappuccino, specifieke smaak thee. Het kan van alles zijn. Niemand anders kan bepalen wat jij heel erg lekker vindt, dat kan alleen jij!

Is er iets wat je echt super lekker vindt? Voor mij is dat een goed cappuccino, eigenlijk is het meer een latte macchiato. Elke dag maak ik deze voor mezelf en geniet daar oprecht heel erg van en daarmee verandert al veel. Want als je dit bewust doet ga je ook bewuster andere dingen eten en drinken, dan ga je bijvoorbeeld alleen maar sporten doen die je heel leuk vindt, boeken lezen die je inspirerend vindt, mensen ontmoeten waar je echt een klik mee hebt en al die dingen samen maken dan je leven.

Maar laten we beginnen met iets lekkers eten/drinken. Wat is het voor jou wat je super lekker vindt? Deel het met ons, we zijn benieuwd!

Liefs Marian

Wil je meer studentartikelen lezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *