Last van stress? Deze gratis tips helpen je hiermee!

Stress loslaten Blijven Leren

Illustratie gemaakt door Paperclear.nl

Geschreven door Marian Blaauwgeers van Gelukkige Student Het is haar missie om duizenden studenten met meer zelfvertrouwen en minder stress door hun studententijd te laten gaan. En wat ze hen leert is niet alleen goed voor de studententijd, het zal ze anders leren denken en daar hebben ze de rest van hun leven profijt van. Kom met haar in contact via Instagram. Of kijk voor meer informatie op: www.gelukkigestudent.nl. 

Today I will not stress over things I can’t control

Je dagen zijn super vol, er moet van alles gebeuren. Bijvoorbeeld tijdens je tentamenperiode of wanneer je presentatie moet geven of voor je een strakke deadline hebt. Met deze vier gratis dingen kun je meteen je stress meer loslaten. Doe 1 van deze dingen en je kan er weer tegenaan!

1. Ga een stuk wandelen in plaats van fietsen

Wanneer je naar buiten gaat om een stuk te wandelen gebeurd er heel veel met je. Je bloed gaat weer stromen en het is goed voor de lijn. Als je wandelt zorgt het ervoor dat je rustiger je omgeving in je opneemt en je daardoor helderder kan denken. Merk je dat je hoofd alle kanten op gaat probeer dan extra aandacht aan je omgeving te geven. Nog een groot voordeel het is goed voor je billen, buik en benen! Wie wil dat nou niet 🙂

2. Just keep breathing

Zet je timer een paar keer per per studiedag en doe de volgende oefening:

  • Haal vijf keer heel diep adem
  • Trek je schouders op een inademing je omhoog en laat ze weer vallen op een uitademing. Herhaal dit drie keer. Valt je op dat je schouders al meteen meer ontspannen voelen? Wat een verschil tussen vasthouden en loslaten 🙂
  • Ontspan je gezicht. Grote kans dat je je kaken strak zijn, je een frons hebt op je voorhoofd of je op een andere manier spanning op je gezicht zet. Probeer dit bewust los te laten.

Door dit regelmatig per dag te doen leer je jezelf te ontspannen in het heetst van de strijd. Hoe vaak je het per dag wilt doen is verschillend, speel daarmee 🙂

3. Doe regelmatig (met jezelf) een dansje

Hoe vaak ik wel niet op een goed nummer dansend door de kamer ga. Vooral als ik merk dat ik wat vermoeid raak doordat ik veel aan het schrijven en lezen ben pak ik mijn moment. Want door te bewegen, springen, dansen breng je je energie in je lichaam weer omhoog. Daarnaast verhoogt dansen je serotonine-level (gelukshormoon) waarmee het stressgevoel vermindert. So get up and dance.

4. Wees trots

Alles wat je aandacht geeft groeit. Vaak geven we aandacht aan de dingen die niet goed gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een presentatie die je niet helemaal goed hebt gedaan. Of aan een opdracht die niet helemaal ging zoals je had verwacht. Daarom bedenk drie dingen die vandaag goed zijn gegaan. Herhaal dit elke dag totdat het een nieuwe gewoonte wordt.

Structureel je stress aanpakken?

Doe dan mee met de Gelukkige Student Academy. De Academy is via Instagram en zit boordevol hulp, tips en inspiratie en leert je omgaan met stress. In twee uurtjes in de week (is nog geen 15 min per dag) leer je hoe je met stress om kunt gaan en beter kunt plannen. We gaan aan de slag zodat jij je relaxter en blijer kunt voelen. Lees meer en meld je nu aan!

Wil je meer studentartikelen lezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *