Wandel jij je dromen achterna? – Anonieme Blogger

Dromen

Iedereen heeft dromen. We dromen van die perfecte baan, van een mooi liefdesleven, meer tijd voor ons zelf, 10 kilo afvallen, een mooi huis hebben of veel reizen. Veel mensen nemen (helaas) hun dromen niet serieus of nemen geen tijd om te dromen. In deze tijd vliegen we van hot naar her. We hebben nooit tijd, een mega to-dolijst om af te werken of een hele stapel huiswerk dat we nog moeten doen. We werken en we moeten ook nog tijd spenderen met onze vrienden en familie. Geen tijd voor onszelf dus. Geen tijd om onze dromen serieus te nemen. Terwijl juist je dromen het leven zoveel leuker en spannender maken. Het zorgt voor uitdaging in je leven.

Heel veel mensen blokkeren hun dromen tegenwoordig. Ze denken bij voorbaat al dat ze hun dromen niet kunnen realiseren, omdat ze er bijvoorbeeld geen geld voor hebben of omdat ze er geen tijd voor hebben. Toch liggen dromen bijna altijd in het bereik van hun ‘eigenaren’. Niet altijd letterlijk, maar uiteindelijk komen de dromen voort uit wat jij wilt bereiken in je leven. Als je een kantoorbaan haat, dan zal je droom hoogstwaarschijnlijk niet zijn om een 9 tot 5 kantoorbaan te hebben.

Je dromen geen ‘ruimte’ geven kan voortkomen uit onzekerheid. Je hebt niet genoeg vertrouwen in jezelf dat je het kan. Als je dit herkent, neem dat dan mee in je droom. Droom er dan van dat je het wel kan! Droom ervan dat je genoeg lef hebt om je droom wel na te volgen. Het kan ook zijn dat je bang bent voor wat ‘de buitenwereld’ van je dromen vindt. Maar uiteindelijk word je er niet gelukkiger van als je alleen maar doet wat de buitenwereld wilt.

Mijn droom

Mijn droom is om docent te zijn. Natuurlijk zie ik ook een hoop obstakels. Ik moet namelijk eerst docent omgangskunde studeren op het hbo. Ik heb geen idee of ik het hbo aan kan. Of ik wel ‘slim’ genoeg ben. Of omdat ik er niet genoeg geld voor heb. Ik wil namelijk niet lenen, dus dat leenstelsel zit in de weg. Ik weet ook dat ik niet meteen na mijn mbo-diploma kan doorstuderen maar ik weet wel dat ik mijn droom ga na leven. Ook al kan ik pas over 10 jaar docent omgangskunde studeren. Ik wil ervoor gaan omdat het MIJN droom is.

En daarnaast: bedenk je dat dromen niet in beton zijn gegoten; ze kunnen veranderen. Het heeft zin om geregeld opnieuw te dromen! Soms komen er nieuwe details naar boven, soms gaan je dromen een andere richting uit. Blijf daarvoor open staan.

Je droom realiseren

En dan kom je op een punt dat je je dromen gaat/wilt realiseren. Probeer dan niet te denken aan alle belemmeringen. Denk juist aan alle kansen en mogelijkheden. En je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Je kan andere ook vragen om je te helpen. En doe het stap voor stap. Verwacht niet dat je het in een keer kan. Ook dromen realiseren gaat soms met vallen en op staan.

In 2012 ben ik begonnen aan de opleiding Sociaal Cultureel Werk. Deze opleiding heb ik helaas door omstandigheden niet af kunnen maken. Ik heb toen een half jaar thuis gezeten maar moest op een gegeven moment weer naar school want ik was leerplichtig. Ik koos voor de opleiding verpleegkunde. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit niet een opleiding was die bij mij paste en verlangde ik zo terug naar de opleiding Sociaal Cultureel Werker.

Ik heb me toen ingeschreven in Zwolle voor weer de opleiding SCW, maar deze ging uiteindelijk niet door vanwege te weinig aanmeldingen, toen heb ik me in Utrecht in geschreven voor deze opleiding en helaas werd ik hier ook gebeld dat de opleiding niet doorging. Ze vertelde me wel dat de opleiding volgend jaar sowieso wel doorgaat omdat de opleiding gecombineerd zou worden. Ik heb ervoor gekozen om een jaar te gaan werken om alsnog de opleiding te kunnen doen die ik zo graag wilde doen. En een jaar later heb ik de opleiding alsnog kunnen starten.

Ik vond laatst een tweet die ik in de tijd schreef toen ik verpleegkunde deed. Dat was het volgende: “Soms mis ik m’n vorige opleiding ‘sociaal cultureel werker’ lekker creatief, nummers schrijven en vooral lekker jongeren bezig zijn!” Na het lezen van deze tweet besefte ik me dat ik 1 van mijn dromen heb gerealiseerd!

Geloof in jezelf

Ook jij kan je dromen realiseren! Als je maar in jezelf gelooft. Je bent het waard om te dromen en die te realiseren.

Als je wil
Echt graag wil

Kan je alles zijn
Heel veel

Kan je alles doen
Groot klein

Gaan er deuren open
Blijken er weggetjes te zijn

……

Geloof maar in jezelf
En wees een beetje voorbereid

Op een lach en energie
Op van droom tot werkelijkheid (geschreven door JIP)

3 reacties

 1. Ageeth Lahuis Beantwoorden

  Wat een mooi betoog en wijsheid! Gezien jouw doorzettingsvermogen en focus geloof ik er oprecht in dat jouw droom werkelijkheid gaat worden.
  Jouw woorden brengen mij bij de vraag: welke droom ga achterna wandelen?

 2. Vera Beantwoorden

  Ik vind het kopje “Je droom realiseren” zeer interessant. dit heeft mij geinspireerd om mijn dromen achter na te gaan.
  Dankjewel!

  • Shauna Bericht auteurBeantwoorden

   Beste Vera, dank je wel voor je reactie. Wat mooi om te lezen dat het je inspireert om je dromen achter na te gaan. Mooi streven! Veel succes! Groetjes, Shauna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *