Dagelijks stilstaan bij de dag met Vertellis KIDS

Eerder schreef ik al een artikel over Vertellis Chapters en de de kaarten van de Gezinseditie. Vandaag wil ik jullie Vertellis KIDS onder de aandacht brengen. Het team van Vertellis is sinds 2016 bezig om tijd offline te stimuleren. Ze ontwerpen hiervoor producten om gesprekken op gang te brengen of om je te helpen om stil te staan bij dagelijkse gebeurtenissen. Volgens hen zijn de dagelijkse maatschappij en het onderwijs erg gericht op het vergroten van kennis. Er mist iets belangrijks: de focus op de emotionele ontwikkeling. Daarnaast heeft iedereen het druk, ook de druk voor kinderen is toegenomen. Dagen vliegen zo voorbij zonder er echt bij stil te staan. Zonde! Dit boekje brengt daar verandering in. Lees je weer mee? 

Wie, wat, waar?

Vertellis KIDS Blijven Leren
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Vertellis KIDS is voor kinderen die beter willen onthouden wat ze allemaal meemaken in hun avontuurlijke leven. De vragen in het boekje helpen het kind om meer aandacht te hebben voor alle dingen die er op een dag gebeuren. Iedere bladzijde heeft vijf vragen: drie vragen die elke dag terugkomen, één nieuwe vraag en een smiley-vraag. De kinderen kunnen zelf hun antwoord opschrijven of ze kunnen vragen of hun ouders ermee willen helpen.

Leuk aan het boekje is ook dat er tussendoor korte verhaaltjes in staan. In deze verhaaltjes zitten wijsheden verstopt. Super leuk om die met de kinderen door te lezen!

Waarom is dit goed?

De vragen laten het kind stilstaan bij leuke, spannende, leerzame of interessante momenten van de dag. Ook helpen ze om na te denken over dingen die ze goed gedaan hebben, waar ze blij mee zijn. Door hier bij stil te staan worden ze positiever en gaan ze sterker in hun schoenen staan.

Drie dagelijkse vragen

Vertellis KIDS Blijven Leren
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Er zijn drie vragen die dagelijks terug komen. Dat zijn de volgende vragen:

  • Wat heb je geleerd?
  • Wat voor iets aardigs heb je voor iemand gedaan?
  • Waar ben je dankbaar voor?

De dagelijkse lessen zorgen ervoor dat het kind beter kan onthouden wat hij/zij heeft geleerd en zich ook bewuster wordt van het feit dat je elke dag wat kunt leren. Door stil te staan waar je dankbaar voor bent, zorg je voor een positief gevoel. Ook leren kinderen dat je dankbaar kunt en mag zijn.

Waarom ik er zo gelukkig van word

Vertellis KIDS Blijven Leren
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Ik denk dat het ontzettend fijn is voor een kind om gezien en gehoord te worden. Vertellis KIDS kan een mooie plek hebben in het dagelijks ritueel. Het kind kan zo op een leuke manier met (een van) de ouders de dag doorspreken, leuke en moeilijke momenten delen, vragen stellen… Fijn aan het boekje is ook dat er tips gegeven voor ouders. Het zijn tips die de ouders kunnen gebruiken als ze samen met hun kind aan de slag gaan met Vertellis KIDS.

 

Laatst ging ik bij mijn moeder langs om oude schoolspullen uit te zoeken. We haalden herinneringen op en het blijkt dat ik elke avond uitgebreid de dag vertelde aan mijn moeder. Daarin speelde ik zowel mijzelf, mijn klasgenoten als de juf. Na een tijdje ben ik de verhaaltjes ook in mijn opstelschriften gaan opschrijven. Heel leuk om te lezen. Ik kan me goed voorstellen dat de Vertellis KIDS boekjes leuk zijn om te bewaren voor als de kinderen groter zijn. Een tastbare en mooie herinnering aan vroeger.

Meer informatie

Je kunt het boekje hier bestellen voor €17,95. Naast Vertellis KIDS, kan je ook gezelschapsspellen, viltjes en de Chapters vinden op de website van Vertellis.

Is dit iets wat je met jouw kind zou willen gebruiken? Kan je hier misschien ook wat mee in je onderwijspraktijk als basisschooldocent? Op welke manier schenk jij aandacht aan wat je kind heeft meegemaakt op school? Laat het ons weten met een reactie onder dit artikel!

Word ook onderdeel van de Blijven Leren community!

Op sociale media praten we verder over onderwijs en delen we tips met elkaar. Volg Blijven Leren op Facebook, Youtube en Instagram. Wil je meer dan dat? Bekijk hier meer informatie over mijn diensten en samenwerken.

Vertellis KIDS Blijven Leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *